Eigen bedrijf en kinderopvangtoeslag

Een eigen bedrijf beginnen. Hoe zit dat met  kinderopvangtoeslag?
Het aantal uren dat de minst werkende ouder in een jaar werkt bepaalt sinds 1 januari 2012 het recht op kinderopvangtoeslag. Ga je een eigen bedrijf starten? Wat betekent deze regeling dan voor jou?

Voorwaarden en uren kinderopvang
Je moet aan diverse voorwaarden voldoen om voor kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen. Zoals:
  • jij en je partner moeten werken.
  • de kinderen moeten opgevangen worden in een geregistreerde kinderopvang.
  • de toeslag is afhankelijk van het aantal uren dat de minst werkende ouder werkt.
  • het is van belang of je kind naar de dagopvang of buitenschoolse opvang gaat.
  • je kunt je recht op het aantal uren waarvoor je toeslag ontvangt eenvoudig bepalen.
Hoe bepaal je op hoeveel uren je recht hebt op kinderopvang?
  • dagopvang: vermenigvuldig de gewerkte uren van de minst werkende ouder met 140%.
  • buitenschoolse opvang: vermenigvuldig de gewerkte uren van de minst  werkende ouder met 70%.
Je gaat een onderneming starten. Hoe bewijs je dat als ondernemer?
Dit doe je simpel met een urenregistratie. Voor een werknemer met een arbeidscontract is het simpel om aan te tonen hoeveel uren hij gewerkt heeft. Voor jou als ondernemer is dat lastiger. Je moet kunnen aantonen of je het opgegeven aantal uren gewerkt hebt. Om in aanmerking te komen voor zelfstandigenaftrek moet je toch al je uren bijhouden. De registratie kun je hiervoor gebruiken. Let op. Voor de kinderopvangtoeslag geldt dat de reistijd woon-werkverkeer niet meetelt en dat vakantie en ziekte geen invloed hebben op de gewerkte uren en dus wel meetellen als gewerkte uren.

Geen zelfstandigenaftrek? Ga je een bedrijf beginnen en haal je de 1.225 uren op jaarbasis (eis voor zelfstandigenaftrek) niet, dan moet je dus toch voor de kinderopvangtoeslag je gewerkte uren bijhouden.

Op basis van een besluit kan de belastingdienst de ouders vragen de gewerkte uren niet alleen aannemelijk te maken, maar deze ook aan te tonen. Dit betekent een verzwaarde bewijslast ten opzichte van de bewijslast voor de uren voor de zelfstandigenaftrek. Een eigen bedrijf starten en heb je kinderen die kinderopvang nodig hebben? Zorg dan voor een goede urenregistratie. Anders wordt het wel heel lastig de gewerkte uren aan te tonen. Tip: download hier ons gratis sjabloon urenregistratie en voor extra uitleg het voorbeeld met uitleg.

Pas onderneming gestart?
Ben je startend ondernemer dan is het meestal extra moeilijk om de gewerkte uren aan te tonen. Het aantal gewerkte uren zal wisselend zijn en heeft vaak te maken met indirecte werkzaamheden zoals acquisitie, etc. Tip. Zorg naast een goede urenregistratie ook voor onderliggende bewijsstukken zoals correspondentie, telefoonnotities en treinkaartjes.

Andere mogelijkheid voor kinderopvangtoeslag bij een onderneming starten
In sommige gevallen kan het gunstig zijn dat de Belastingdienst Toeslagen ervoor kiest om de uren van de minst verdienende de partner als uitgangspunt te nemen. Dit gebeurt vooral als dit in de uitvoering tot efficiency leidt en voor de ouders niet nadelig uitvalt.

Bijvoorbeeld, eén van de ouders is in loondienst en de ander is zelfstandige. Stel dat de ouder in loondienst minder verdient, dan kan worden volstaan om de gewerkte uren van de minst verdienende partner aan te tonen. Hierdoor is het niet meer nodig om veel tijd te investeren in de controle van de uren van de ouder die als zelfstandige werkt.
Vragen? Neem contact op met een medewerker van JouwOnderneming.