Hulp en ondersteuning-Veel gestelde vragen

Na de installatie start het programma niet op. Hoe kan dat?
Controleer op de gebruikersnaam  gebruiker is. Vaak neemt het systeem de naam over van degene van wie de computer is. Wis die naam en maak er gebruiker van. Het wachtwoord is eveneens gebruiker. Dit wachtwoord kun je wijzigen.

Hoe kan ik het ondernemingsplan het beste invullen?

Het beste kun je beginnen met de tekstmodules van het ondernemingsplan tot en met alle onderdelen van marketing. Dan ga je verder met de rekenmodules omzet. Lees ook in ieder scherm de uitleg.

Ik heb een ondernemerstest gemaakt. Kan ik die importeren in dit plan?
Nee dat kan niet. Voeg deze test toe als bijlage en vermeld dit in de tekstmodules, bijlagen. Heb je financiering nodig dan is het zeker handig om als startende ondernemer deze test bij te voegen om zodoende financiers een indruk te geven van jou als ondernemer.
 
Ik heb van de Belastingdienst nog geen bericht ontvangen wanneer ik btw moet afdragen. Wat kan ik nu het beste aangeven in dit plan?
De termijn van de btw-afdracht geef je aan in de rekenmodules, omzet en inkoop. Met de termijn die je hier aangeeft, bepaalt het programma op welke plaats in de liquiditeitsbegroting de afdracht komt te staan. Zo kun je controleren of er wel genoeg geld op je bankrekening staat om die afdracht te doen. De meest startende ondernemers krijgen tegenwoordig van de Belastingdienst bericht dat ze per kwartaal btw moeten afdragen. Kies hiervoor in de software, dan zit je altijd goed. Geeft de Belastingdienst straks een andere termijn aan voor de btw-afdracht, dan is dat niet erg. Wil je vergelijken of je prognoses kloppen met de werkelijkheid, pas dan naderhand de btw-termijn in je plan aan en het programma rekent alles automatisch door.
 
Ik wil een investering toevoegen, maar hij komt niet voor in het menu bij rubriek?
Je kunt dan zelf een nieuwe rubriek aanmaken. Klik op de schuifbalk rechts in het menu. Onderaan zie je staan Bewerken. Klik daarop en er verschijnt een scherm "Invoerlijst investeringen bewerken". Klik hier ook rechts op de schuifbalk, zodat je helemaal onderaan in het schermpje komt. De cursor knippert achter “voorraad”. Klik op enter en voeg de rubriek toe die volgens jou ontbreekt. Zie ook de uitleg onder "help".
 
Wanneer moet mijn bedrijfsplan klaar zijn?
Het is het beste als je bedrijfsplan klaar is voor de start bedrijf. Veel mensen beginnen een bedrijf zonder een ondernemersplan te maken. Na een tijdje willen ze toch graag hun doel bepalen. Dan is het verstandig om dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Zoals het spreekwoord zegt, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Vragen? Neem contact op met een medewerker van JouwOnderneming.