De juiste zeecontainer

Een leuk knutselproject, of een tijdelijke opslag, het valt allemaal uit een zeecontainer te halen. Een zeecontainer wordt origineel gebruikt om goederen over zee te vervoeren op een veilige manier. Een zeecontainer kan nog op veel andere leukere manieren worden ingezet. Omdat een zeecontainer is gebouwd om jarenlang ruw gebruik op de zee te kunnen doorstaan, is de structuur erg goed. Dit betekent dat een zeecontainer bijvoorbeeld ook kan worden gebruikt als de structuur van een ondergrondse ruimte. Soms worden een zeecontainer gebruikt om een koelkelder te bouwen in de achtertuin. Een zeecontainer kan veel goedkoper uitpakken dan een zelf bij elkaar samen gestelde structuur die dezelfde krachten moet kunnen doorstaan. Zeecontainers kunnen ook worden gebruikt wanneer u veel afval uit een huis haalt dat u aan het renoveren ben. Voor alle situaties bestaan verschillende soorten zeecontainers. In deze blog gaan we dieper in op deze verschillende uitvoeringen en bespreken we een aantal toepassingen.

 

Vormen

Als eerst noemen we de open top container. Deze is heel erg handig om afval in weg te gooien. Vaak is er een redelijk opstaande rand waardoor er veel afval in kan worden gelegd zonder dat dit eruit glijdt. Een hard top zeecontainer is weer net even anders. Deze kan goed worden gebruikt om bijvoorbeeld op een goedkope manier een wijnkelder te bouwen. Ook bestaat er de dry standaard container. Een vrachtwagen, een trein of een schip kan deze container makkelijk vervoeren. Dit maakt deze container zeer goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een verhuizing of verplaatsing van grote goederen die niet nat mogen worden. Er bestaat zelfs geïsoleerde zeecontainers. Wanneer u wilt dat de kelder niet koud is, maar juist warm kan dit een goede zeecontainer zijn voor u. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze container om te toveren tot een verwarmde man cave. Wanneer u grote apparaten vervoert ie wel tegen een stootje kunnen kan het slim zijn om een flat rack container te kopen. Deze container soort is open aan alle kanten maar maakt het wel makkelijk om een groot voertuig op een platte boden en een veilige manier te vervoeren.

 

Sorteren

Een zeecontainer kopen hangt naast het soort af van een aantal categorieën. Sommige containers zijn leeg zwaarder dan andere en kunnen soms meer of minder gewicht dragen. Ook is het nog belangrijk uit welk land de container komt. Zon grote aankoop vervoer je het liefst zo min mogelijk. Ook zijn er veel merken die verschillende uitvoeringen op hun naam hebben staan.

Geef een reactie