Hoe vind je de juiste kandidaat voor een functie?

Het is vaak een flinke uitdaging om met succes een sollicitatiegesprek te voeren. Je wilt graag het baantje, maar je weet niet zeker welke antwoorden jou het beste representeren als persoon. Je hebt waarschijnlijk al bij meerdere bedrijven gesolliciteerd, en je hebt niet altijd een interview aangeboden gekregen. Je bent er zelf van overtuigd dat je geschikt bent voor de functie, maar hoe laat je dat zien aan de interviewer? Aan de andere kant van de tafel zit de interviewer, en voor hem of haar is het niet veel makkelijker. Net als dat het voor jou lastig is om jezelf te presenteren, is het lastig voor de interviewer moeilijk om de relevante informatie en indicaties eruit te pikken. Soms is er een duidelijk profiel om mee te werken, maar soms voelt het meer als een blinde gok. Ervaren interviewers voor grote bedrijven zijn natuurlijk goed in hun vak, maar het blijft altijd een lastig proces. Daarom hier een aantal tips om de juiste kandidaat te vinden voor een functie.

Een duidelijk profiel

Hoe concreter het profiel is dat jij hebt van een ideale kandidaat, hoe beter jij potentiële talenten kunt spotten. Soms is het vrij makkelijk om dit profiel op te stellen, zeker als deze functie vaker vervuld wordt, maar als het om hele specifieke rollen gaat dan kan het lastiger worden. Sommige bedrijven hebben een heel systeem ontworpen om kandidaten een ranking te geven, maar niet elk bedrijf heeft die luxe. Probeer een concrete functieomschrijving op te stellen. Welke werkzaamheden gaan er van dag tot dag gedaan worden? Is er veel contact met klanten, en wordt er van de kandidaat verwacht dat hij of zij in een team werkt? Hoe meer vragen je kunt beantwoorden, hoe beter.

Kwaliteit boven snelheid

Als er al een tijdje een functie open staat, en je het idee hebt dat de meeste kandidaten niet voldoen aan het profiel, dan kan dit erg frustrerend zijn. Hierdoor ga je misschien denken dat je gewoon iemand moet aannemen. Soms is dit de juiste keuze als er per direct iemand nodig is, maar op lange termijn is dit geen goed idee. Een werknemer opleiden kost voor een bedrijf altijd behoorlijk veel geld, zeker als het uiteindelijk geen goede samenwerking is. Zeer specifieke werkzaamheden die een hoge opleiding vereisen zijn vaak lastiger te vervullen. In zulke gevallen kan het baten om een recruitment bureau in te schakelen, zoals QTC recruitment. Het netwerk van deze diensten kan jou in contact brengen met potentiële kandidaten voor zeldzame functies binnen bepaalde branches.

Geef een antwoord