Tips voor het online kopen van kleding

Kleding kopen is voor veel mensen, mannen en vrouwen, een leuke bezigheid. Wanneer je iets leuks ziet en koopt wil je dit het liefst zo snel mogelijk kunnen dragen. Eindeloos de winkels langslopen en de paskamer in is voor sommige mensen ook fijn, maar als je het mij vraagt hoeft dat allemaal niet. Online shoppen heeft alles een stuk makkelijker gemaakt. Zo kan je vanuit jouw luie stoel alle kledingstukken kopen die je maar wenst. Ook kan je makkelijker bladeren tussen verschillende kledingstukken, stijlen en winkels. Alles gebeurt met een paar toetsen een een paar keer klikken met de muis. Toch kan je een aantal valkuilen tegenkomen terwijl je online aan het shoppen bent. Misschien is het allemaal te klein, of lijkt het totaal niet op de plaatjes. Om dat soort narigheden te voorkomen moet je op een paar dingen letten wanneer je online shopt. Daarom hier een paar tips.

Vertrouw niet blind in jouw maat

Lang niet alle fabrikanten hebben dezelfde interpretatie van de standaardmaten die wij gebruiken. Dat je altijd voor heren truien een S kan dragen bij het ene merk is geen garantie dat het andere merk ook goed valt wanneer je een S-maat koopt. Je kan altijd verschillende maten uitproberen om de goede maat te houden. Onthou een beetje welk merk goed valt met welke maat. Je kunt niet zomaar blindelings vertrouwen op de wetenschap dat je een bepaalde maat hebt, dat blijkt maar weer. Een lijstje maken van winkels en merken en wat je wel past bij deze winkels is een goed idee. Zo kan je makkelijker zien of jouw maat nog wel beschikbaar is, en of je wel de goede maat koopt.

Lees reviews van andere klanten

Zeker als je bij wat goedkopere webwinkels kleding bestelt dan wil de werkelijkheid nog wel eens afwijken van de advertentie. Lees daarom altijd recensies van klanten om zeker te zijn dat je ook krijgt waar je voor betaalt. Je zal niet de eerste zijn die leuke schoenen in de aanbieding koopt die binnen een maand uit elkaar vallen.

Check het beleid rond retourneren

Niet elke webwinkel heeft hetzelfde beleid als het gaat om retourneren van gekochte producten. Het kan altijd gebeuren dat een aankoop niet helemaal is wat je ervan verwachtte, dus er is bijna altijd ruimte om spullen terug te sturen. Soms zijn hier kosten aan verbonden om ervoor te zorgen dat mensen niet eindeloos spullen thuis passen, en bij andere winkels is het weer prima als je dit doet. Bekijk dus altijd nauwkeurig hoe een webwinkel omgaat met retourneren voordat je een aankoop doet.

 

Geef een antwoord