Deze nette pakken moet iedere man hebben.

Niet iedereen is even toegewijd aan het dragen van pakken als Barney Stinson, maar er zijn weinig mannen die helemaal nooit een pak dragen. Er zijn natuurlijk een aantal gelegenheden waarbij je er niet aan ontkomt om een pak te moeten dragen. Voor professionele en formele gelegenheden val je vaak ontzettend uit de toon als je geen pak draagt. Zodoende moet iedere man in ieder geval over een klein aantal pakken beschikken voor de gebruikelijke gelegenheden. Als je totaal geen idee hebt van wat voor soort pakken je in jouw garderobe wilt hebben, geen stress. Ik help je een eindje in de goede richting met een aantal pakken die je sowieso wilt hebben.

Een donkerblauw pak

Voor het grootste gedeelte van de alledaagse gelegenheden waarbij je een pak moet dragen zoals de werkvloer of een bijeenkomst van de familie is een donkerblauw pak een uitstekende keuze. Een echt zwart pak valt vaak behoorlijk uit de toon, en een gekleurd pak kan je echt niet overal aan. Een donkerblauw pak is een mooie middenweg, en is dan ook geschikt voor de meeste situaties. Uiteraard draag je hier een net, gestreken wit overhemd onder, met een bijbehorende stropdas. Een vest is niet nodig bij deze outfit, maar het kan wel helpen om dit pak om te toveren tot een iets formeler pak. In het onverhoopte geval dat je slechts van plan bent een enkel pak te kopen, dan is dit de beste keuze vanwege de veelzijdigheid.

Een grijs pak

Als je bijvoorbeeld voor jouw werk elke dag in pak moet verschijnen, dan heb je natuurlijk niet genoeg aan één pak. Waarschijnlijk is de dresscode enigszins flexibel, dus een grijs pak kan bijna altijd wel. Door een andere kleur te gebruiken kan je met meer nadruk afwisselen tussen jouw verschillende pakken. Er is in principe niets mis mee om twee pakken af te wisselen en het daarmee te doen, mits je deze pakken toonbaar kan houden. Hier kan je eerder een andere kleur overhemd onder dragen, maar een wit overhemd is altijd veilig. In plaats van zwarte leren schoenen zou ik wel een bruinere tint gebruiken als schoeisel, dat staat net iets beter met een grijs pak.

Een strak zwart pak

Om de basis van jouw garderobe compleet te maken wil je een zwart pak hebben. Dit kan je gebruiken voor zeer formele gelegenheden of voor een begrafenis. Een gala van het werk, of een kerstdiner met de familie zijn goede momenten om dit pak tevoorschijn te halen. Eventueel met een vest met lage hals, en een zakdoekje uit de borstzak, om het af te maken met een vlinderdas.

Geef een antwoord