Klussen die je zelf kunt klaren

We kennen natuurlijk allemaal het programma, help mijn man is klusser. Hier zien we enthousiaste klussers het hele huis aan gort helpen en projecten starten die ze nooit afmaken. Wanneer een bepaalde klus te ingewikkeld is om zelf op te pakken dan kun je beter een professional hiervoor inschakelen. Maar toch zijn er natuurlijk wel degelijk klussen die je zelf kunt doen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal veelvoorkomende klussen die je gewoon zelf kunt klaren.

Maak schilderen makkelijk

We weten natuurlijk allemaal dat schilderen een klus is die we in principe zelf kunnen doen. Maar toch vinden veel mensen het fijn om deze klus gewoon uit handen te geven. De reden hiervoor is dat schilderen nu eenmaal een vermoeiende rotklus is. Maar er zijn mogelijkheden om zelf te schilderen en dit ook heel makkelijk en snel uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld met een verfspuit ontzettend je muren van een nieuwe laag verf voorzien. Zeker het schilderen van bijvoorbeeld een plafond gaat met een verfspuit veel gemakkelijker.

Zelf een vloer leggen

Naast het schilderen van je muren is ook het leggen van vloeren een klus die in principe heel goed zelf te klaren is. Je kunt bijvoorbeeld laminaat leggen. Voordat je hiermee begint is het wel belangrijk na te denken over het type ondervloer dat je wilt, hoeveel vloerdelen je nodig hebt en wat voor soort materiaal je kies. Niet alleen het leggen van laminaat kun je zelf doen, ook het leggen van tapijt is goed mogelijk. Een goede tip om goedkoop tapijt te leggen is door gebruik te maken van tapijttegel. Een tapijttegels restpartij krijg je vaak al voor een paar euro per tegel. Dit geeft natuurlijk ook veel mogelijkheden voor creatieve patronen.

Een gaatje boren en iets ophangen

Dit klinkt natuurlijk als iets ludieks aangezien bijna iedereen weleens een gaatje geboord heeft maar toch is er bij veel mensen een zogenaamde ‘boorangst’. Zeker bij strakke nieuwbouwhuizen met intacte muren vinden veel mensen het moeilijk om gaten te gaan boren. Toch is een huis zonder decoratie aan de wanden ook erg ongezellig. Wees daarom niet bang een boor aan te schaffen en een gaatje in de muur te boren om daar wat moois op te hangen. Het fijne tegenwoordig is dat ontzettend veel klussen zo te leren zijn aangezien je tutorial kunt vinden online en op YouTube. Een duidelijke videotutorial maakt het werk meteen een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie