Met een mistgenerator geef je inbrekers geen schijn van kans

Het aantal inbraken in Nederland is de afgelopen jaren flink gedaald. Acht jaar geleden was er sprake van maar liefst 92.000 getelde inbraken. In 2018 stond de teller op bijna 43.000 inbraken. Het aantal inbraken is dus gehalveerd. Echter komen inbraken nog steeds veel te vaak voor en er worden steeds meer nieuwe technologieën ontwikkeld ter preventie hiervan. Volgens de politie zal het in plaats hebben van een goed werkend beveiligingssysteem de kans van slagen voor de inbreker verkleinen met maar liefst 90%. Het is het dus meer dan waard om je te verdiepen in de verschillende beveiligingssystemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Een van de meest effectieve beveiligingstechnologieën die succesvol blijkt, is de mistgenerator.

Hoe werkt een mistgenerator

De mistgenerator is, zoals de naam al doet vermoeden, een machine die bij activatie een dikke mist genereert die de ruimte binnen een paar seconden vult. De mist is zo dik, dat je bijna geen hand voor ogen kunt zien. Dit is een zeer effectieve manier om inbrekers te ontwapenen. Zodra een inbreker het pand betreedt en het alarm af gaat, wordt de mistgenerator geactiveerd. De inbreker zal geen schijn van kans hebben om zich hier überhaupt ook maar op voor te bereiden, laat staan om zijn/haar operatie voort te zetten. De inbreker zal met lege handen op de vlucht slaan – mits ze zich een weg uit het pand kunnen banen voordat de politie ter plaatse is.

Geen schijn van kans

Een groot voordeel van de mistgenerator is niet alleen dat de kans van slagen voor de inbreker compleet weg genomen wordt, de mist is ook nog eens totaal onschadelijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de mist de waardevolle spullen in de ruimte aantast en zo beschadigd. Met een mistgenerator in plaats voorkom je onnodige escalatie van de situatie. Het mooie van de plotselinge mist is dat het een goed afschrik effect heeft. De mist komt voor de inbreker uit het niets. Je kunt je wel voorstellen als jij een ruimte binnen loopt die zich plots vult met dichte mist, je redelijk van je à propos zult zijn! De inbreker zal letterlijk geen hand meer voor ogen zien. De enige optie die de dief nog heeft, is opgeven en afdruipen.

Geschikt voor elk type ruimte

Een mistgenerator kan in vrijwel elk type ruimte worden geïnstalleerd. In winkelpanden, bedrijfspanden, woningen en zelfs in voertuigen. Vrachtwagens die waardevolle goederen transporteren zijn tenslotte een doelwit voor inbrekers. Door een mistmachine in een vrachtwagen te plaatsen, maakt de dief geen schijn van kans. Dit maakt een mistgenerator dus super breed inzetbaar en populair als beveiligingssysteem.

Geef een reactie