Onderweg naar de klant

Heb jij je eigen onderneming, dan zal je waarschijnlijk vaak onderweg zijn op weg naar klanten. Dit kan je een hoop tijd en geld kosten, dus het is belangrijk om er over na te denken hoe jij dit aanpakt. Er zijn natuurlijk verschillende vervoersmogelijkheden en elk heeft weer zijn voor- en helaas ook nadelen.

Openbaar vervoer

Om elke dag met het openbaar vervoer te gaan klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk, maar er zitten naast een aantal nadelen zeker ook een aantal grote voordelen aan. Ten eerste is de reis vaak langer dan met bijvoorbeeld de auto. Deze tijd met de auto is alleen wel berekent zonder files, dus zodra jij in de spits naar een stad moet rijden is het ov misschien juist wel sneller dan om met de auto te gaan. Bovendien kan je de tijd dat jij on het ov zit nog nuttig besteden. Waar je in de auto niet op je telefoon of laptop kan werken, heb je hier in de trein genoeg tijd voor. Enige nadeel is dat de Wifi vaak niet erg goed werkt, maar met een mobiel abonnement met onbeperkt internet is dit probleem zo opgelost. Als laatste is het openbaar vervoer ook nog eens beter voor het milieu. Genoeg redenen om dit dus ook eens te overwegen!

Auto

Toch is ov niet altijd ideaal. Zeker als je op het platteland woont of veel van je klanten op een moeilijk bereikbare plek zitten. Dan is een auto een stuk makkelijker. Bovendien hoef je niet continue over te stappen maar kan je lekker in de auto gaan zitten en in één keer doorrijden. En heb je een handsfree set gekocht, kan je zelfs nog zakelijke telefoontjes voeren terwijl je onderweg bent. Als je voor de auto kiest als vervoersmiddel, kan je een eigen auto aanschaffen of je kan een shortlease zakelijk contract afsluiten. Als beginnend ondernemer is het handig om een kortlopend contract af te sluiten, zo kan je eerst kijken of het bevalt en nodig is voor je bedrijf en zit je niet aan jarenlange contracten vast. Dit zorgt er ook voor dat je een lager risico loopt bij het afsluiten van een korter contract. Het voordeel van leasen is dat je een vast bedrag per maand kwijt bent en alle kosten zitten hierbij in. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je opeens voor hoge kosten komt te staan. Blijkt dat je toch erg weinig rijdt? Dan is een kleine (tweedehands)auto kopen vaak toch een goedkopere optie. Bedenk dus goed hoeveel je gaat rijden en reken beide opties door.

Geef een reactie