Verhuizen naar Boston

Twee jaar geleden ben ik naar Amerika verhuist. Om precies te zijn, Boston. Boston is een hele mooie stad. Ik weet nog goed dat ik met mijn familie hier vroeger vaak kwam. Om de twee jaar gingen we naar Amerika. We gingen of in Boston op vakantie, of in de buurt zodat we een dagtrip ernaartoe konden maken. Mijn moeder was de grootste fan van de stad. Toen mijn broer en ik uit huis gingen zijn mijn ouders naar Boston verhuist. Mijn broer studeerde eerst nog in Nederland aan de Technische Universiteit van Delft. Hij koos ervoor om zijn minor in het buitenland te doen. Je raad het al, Boston. Hij kon hier tijdelijk bij mijn ouders inwonen. Deze woonden in een heel leuk en verzorgd straatje vlakbij de MIT. Dit was de school waar mijn broer zijn minor volgde. De woningen op de campus waren niet zo gezellig in de tijd dat mijn broer er was. Veel mensen waren ook naar het buitenland of hadden een vorm van werkstage. Hierom koos mijn broer er voor om tijdelijk bij mijn ouders te logeren.

Tussenjaar

Na mijn HBO opleiding in Leiden besloot ik om een tussenjaar te nemen. Ik had mijn familie al een jaar niet gezien. Mijn broer had ervoor gekozen om na zijn minor in Boston te blijven wonen. In de buitenrand van de stad was het nog mogelijk om aan een huis te komen. Het openbaar vervoer naar de binnenstad was goed, dus hij kon nog gemakkelijk naar school en op bezoek bij mijn ouders. Ik miste mijn familie best wel, dus ik besloot om een baan te zoeken in Boston. Ik zou hier aan de slag kunnen als junior projectontwikkelaar. Ik had nog nooit zelf een project gelopen. Gelukkig was mijn Engels heel goed. Ik had op mijn middelbare school drie speciale examens gehaald waarvoor in Engels certificaten had gekregen.

Met de deur in huis vallen

In mijn eerste werkweek kwam ik terecht in een bedrijfsuitje. Het bedrijf had dit al een hele tijd georganiseerd staan. Ik kon toevallig nog mee, omdat iemand anders helaas ziek was geworden. We gingen eerst naar de schietbaan. Dit was overigens best gewoon in Amerika. Hierna zij we met het hele bedrijf naar een restaurant gegaan. Laat in de avond ging ik pas naar huis. Ik had nog geen tijd gehad om met mijn ouders en broer samen te komen. Later in de week stond hier een afspraak voor, ik kon niet wachten.

Geef een reactie