Kentekenbewijs kwijt of beschadigd? Ga naar het Kentekenloket!

Het was ‘one of those days’ waarop je meteen als je uit bed stapt al weet dat het een moeizame dag gaat worden. En dat werd het. Het was de laatste maanden ontzettend druk in de zaak geweest. Na de opening van op de nieuwe locatie is het zoveel drukker geworden. We hebben een naamsbekendheid opgebouwd en de omzet is omhooggeschoten. Eigenlijk vrijwel alleen door mond-tot-mond reclame want adverteren doe ik nauwelijks. Er komt geen einde aan de orders. Dat is in feite ontzettend goed nieuws. De keerzijde is dat ik dag en nacht in de weer ben met regeldingen: overleg, bestellingen, voorraadbeheer. Ik ben degene die moet zorgen dat alles op rolletjes loopt. De laatste tijd maak ik werkweken van honderd uur. Dat gaat ten koste van creatieve zaken zoals ontwerpen. Er heerst de laatste weken rust in de ontwerpstudio en dat is niet goed: je moet altijd blijven vernieuwen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Vanochtend liep het even spaak. Ik reed naar de zaak en realiseerde me dat ik een doos met etalagemateriaal thuis had laten staan. De etaleur zou komen dus reed ik snel terug naar huis om die spullen te halen. Het inladen van de doos ging wat onhandig omdat ik eerst ruimte moest maken in de kofferbak. Toen ik achteruit de oprit af reed voelde ik een hobbel en ik wist het meteen: mijn tas! Die had ik achter de auto gezet toen ik met die doos bezig was. Meteen checkte ik de inhoud van de tas. Wonderwel was mijn mobiel heel maar mijn portemonnee was aan gort. Verschillende pasjes waren beschadigd, waaronder mijn kentekenbewijs. Ik was een paar uur kwijt met het regelen van nieuwe passen. Het vervangen van mijn kentekenbewijs ging nog het makkelijkst.

Nieuw of vervangend kentekenbewijs

Ik googelde: naar Kentekenbewijs kwijt en daar las ik precies wat ik moest doen voor een vervangend kentekenbewijs. Het kan gelukkig allemaal online via Kentekenloket. Je doet dat via het dienstenportaal van de RDW. Als je de instructie volgt, die duidelijk zijn weergegeven op de site, dan stuurt de RDW het nieuwe kentekenbewijs naar je adres. Ik zag dat je op dezelfde site terecht kunt voor het overschrijven van je auto. Als je een andere auto hebt aangeschaft moet je deze op naam laten zetten. Dat kan dus ook bij het Kentekenloket. Er zijn 750 RDW-erkende autobedrijven aangesloten waar je snel je auto op naam kunt laten zetten. Er zit er altijd wel een in de buurt. Enfin, inmiddels zijn de akkefietjes van deze ochtend opgelost. Het is me inmiddels duidelijk dat ik moet overwegen om samen te gaan werken met een compagnon of meer zaken uit te besteden. In mijn eentje dit bloeiende bedrijf blijven leiden zal ten koste gaan van mezelf én van de zaak.

Geef een reactie