Verbouwplannen? Laat je afval verantwoord en snel afvoeren

De zaken gaan zó goed dat we zijn verhuisd naar een grotere winkelruimte. Zoals in eerdere blogs beschreven heb ik een eigen zaak met kleding van eigen ontwerp. Hoewel een verhuizing om deze reden natuurlijk heel positief is, ervaar ik het bijkomende gerommel altijd als een verschrikkelijk onrustig gedoe. Er ging veel overleg en planning aan vooraf. De nieuwe zaak is gesitueerd aan het stadsplein, centraler kan het niet. Het aantal vierkante meters is driemaal zo groot als in mijn eerste winkel. Dat maakt dat we de ruimte achter de zaak nu gebruiken als ontwerpstudio. Ook is er een gedeelte ingericht voor fotoshoots. Hiervoor werk ik samen met een professionele modefotograaf en met stylisten. De shoots zijn in opdracht van diverse bladen maar we hebben hier ook wel gezinnen gehad die een mooie reportage wilde laten schieten.

Afbreken en opnieuw inrichten

Het interieur van de nieuwe winkel is ontworpen door een professionele designer. De vorige eigenaar van het pand had er een slagerij. Je zult begrijpen dat er eerst een boel gesloopt en gestript moest worden voordat we konden beginnen aan het opknappen en inrichten. Via Afval.nl konden we een 6 m3 Afvalcontainer huren die precies op een parkeerplaats paste. Dat was binnen no-time geregeld. Alle kosten zijn doorberekend in één prijs. Ze leveren containers door heel Nederland en je bent gedurende vier weken huurvrij. Betalen doe je via Ideal. Op de site kun je heel handig aangeven om welk soort klus en -afval het gaat. Ook kun je aangeven wat de omvang van je klus is. Vervolgens genereert een handige tool een advies voor het soort afvalcontainer dat je nodig hebt. Afval.nl is er niet alleen voor de zakelijke klant: ook particulieren kunnen een afvalcontainer huren.

Verschillende soorten afval

Een van de webpagina’s van Afval.nl gaat over afvalsoorten. Het is handig om die even te bekijken. Zo weet je welk soort afval je in de container kunt deponeren en welke niet. Bij twijfel of vragen kun je altijd even met de klantenservice bellen. Nu had ik de kwestie dat achteraf bleek dat er een koel-vries combinatie in de kelder stond die defect was. Die moest worden afgevoerd. Ook hadden we nogal wat verfafval die we in de container kwijt wilden. Na een belletje bleek dit geen enkel probleem. Je ontvangt dan, indien van toepassing, een aanvullende factuur. De winkel is prachtig geworden. Morgen wordt deze officieel geopend door de wethouder van economische zaken.

Geef een reactie