Vrije tijd

We hebben in Nederland relatief veel vrije tijd. Tegenwoordig wordt er steeds meer vanuit huis en op flexibele tijden gewerkt. De files zijn afgenomen zodat veel mensen meer tijd vrij hebben voor hobby’s. Sowieso hebben de meeste mensen nog vrij in het traditionele weekend op zaterdag en zondag. Ook de scholen zijn dan gesloten waardoor je dan veel tijd hebt om erop uit te trekken of in en om het huis wat leuks te doen. Ook de vele mensen die vanuit huis werken houden meer vrije tijd over. Ze zijn geen tijd meer kwijt met het reizen van en naar het werk. Daarnaast hebben de meeste thuiswerkers ook niet de hele dag iets te doen dus tussendoor kunnen ze hun tijd naar eigen inzicht besteden.

Vrijetijdsbesteding

Nederlanders houden over het algemeen van gezelligheid. Al jaren zijn de gezelschapsspelen populair en ook in deze tijd worden deze spellen nog veelvuldig gedaan. Daarnaast blijft lezen voor veel mensen de favoriete bezigheid. Het traditionele boek wordt steeds vaker vervangen door de e-reader maar lezen blijft een populaire vrijetijdsbesteding. Een nog steeds enorm aantal mensen zakt ’s avonds onderuit op de bank voor hun favoriete tv-programma. De traditionele zenders mogen zich nog steeds verheugen in een grote kijkersgroep. Daarnaast zijn de streaming diensten steeds meer in opkomst. Het kunnen kijken van je favoriete film of serie wanneer en waar je maar wilt spreekt veel mensen aan. Verder zijn er veel, met name jongeren, die niet kunnen wachten tot ze ’s avonds weer plaats kunnen nemen achter hun gaming pc. Gezellig met en tegen je vrienden je favoriete game spelen is het ultieme plezier voor velen.

Jongeren en vrije tijd

De komende jaren zal het aantal jongeren met meer vrije tijd toe gaan nemen zo is de verwachting. Online lessen vanuit huis zullen vaker regel dan uitzondering worden. Er zal dus meer tijd over blijven. Je kunt veel kanten op met deze extra vrije tijd. Sporten zal voor veel jongeren een belangrijke besteding van hun vrije tijd blijven. Daarnaast zal het gamen onder velen onverminderd populair blijven. Gamen op een game pc of gamen in de Cloud zijn de komende jaren de opties waaruit je kunt kiezen. Het streamen van games is in opkomst maar het gamen op je game pc blijft nog steeds een betrouwbare en veel gekozen optie. Het belangrijkste nadeel van games streamen is dat er meer vertraging zit tussen het moment dat je op een knopje drukt en dat je het effect daarvan op je scherm ziet. Dat verschil merk je, het spel reageert net wat minder soepel dan wanneer je het op een eigen computer speelt.

Geef een reactie