Waarom steeds meer ondernemers kiezen voor groene energie

Ben jij zelfstandig ondernemer of baas van een mkb en zit je erover na te denken om over te stappen op duurzame energie? Dan ben je niet de enige: steeds meer Nederlandse ondernemers kiezen voor groene stroom en dat is niet voor niets. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk onderwerp op de zakelijke agenda. Er is een aantal interessante redenen te verzinnen waarom ook jij als ondernemer zou moeten kiezen voor groene(re) stappen binnen je bedrijf. Ben je benieuwd waarom al die andere ondernemers je al voor gingen? Dat komt goed uit: in dit artikel hebben we namelijk de voordelen van groene zakelijke energie voor je verzameld. Misschien stap jij na het lezen van deze blog ook wel over op groene energie mkb of grootzakelijke energie.

Groene energie is beter voor de wereld

Een van de grootste redenen waarom steeds meer ondernemers én particulieren kiezen voor duurzame stroom is omdat het beter is voor het milieu en de wereld. Waar grijze energie ontzettend vervuilend is voor onze leefomgeving is groene stroom dat veel minder. Dat komt door de manier hoe de energie wordt opgewekt: bij het produceren van grijze stroom komt er veel CO2 vrij en dat is slecht voor het milieu. Bij de productie van groene energie is dit veel minder. Daarnaast wordt groene stroom uit natuurlijke bronnen gehaald; grijze energie wordt uit fossiele brandstoffen gehaald die op een dag op kunnen gaan. Daarom kun je beter kiezen voor groene stroom waarbij je de zekerheid hebt dat het op een verantwoorde manier is opgewekt en het beter is voor het behoud van de aarde.

Ondernemers zijn verplicht om energie te besparen

Een andere reden om te kiezen voor groene energie is omdat ondernemers in Nederland sinds de Wet Milieubeheer verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken, moeten dergelijke maatregelen treffen. Hier wordt op gecontroleerd door de overheid. De gemakkelijkste stap die je kunt nemen op te besparen op je energie is door over te stappen op groene stroom. Met groene energie ben je namelijk al een stuk beter bezig voor de wereld dan met grijze energie. Je hoeft hierbij overigens niet bang te zijn dat groene energie duur is. Net als bij grijze energie kun je met behulp van een zakelijke energievergelijker de beste aanbieding vinden. Op Minder.nl vind je zo’n tool waarmee je de beste aanbieding kunt scoren.

Klanten kiezen sneller voor groen bedrijf

Tot slot nog een interessant punt om eens te kijken of de stap naar groene stroom ook voor jouw bedrijf wat is. Wist je namelijk dat klanten sneller voor een bedrijf kiezen dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet op de agenda heeft staan? Stel je voor dat een klant tussen twee bedrijven in dezelfde branche kan kiezen. Het ene bedrijf heeft een groene bedrijfsvoering en beschikt over duurzame energie terwijl het andere bedrijf niets doet aan vergroening en nog steeds over grijze energie beschikt. Een potentiële klant zal in dat geval eerder in zee gaan met de groene onderneming. Lang verhaal kort: het verduurzamen van je bedrijf kan betekenen dat je uiteindelijk meer klanten hebt en dus meer winst kan maken. Als de bovenstaande voordelen nog niet voldoende waren dan moet dit toch wel overtuigend genoeg zijn.

Geef een reactie