Zo creëer je een stijlvolle werkoutfit

Als je een kantoorbaan hebt, draag je waarschijnlijk vaak eenzelfde soort saaie outfit. Je draagt vijf dagen in de week een blouse met een blazer en dit gaat toch een beetje vervelen. Toch hoef je er niet perse saai uit te zien op je werk. Er zijn talloze manieren om een stijlvolle outfit te creëren die passend is voor op kantoor. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je zo’n trendy werkoutfit samen kunt stellen.

Net ietsje anders

Zoals ik net al zei, zal een blouse met een blazer een van je standaard werk outfits zijn. Net als die van al je andere collega’s. Om eruit te springen op de werkvloer, is het daarom leuk om deze standaard kleding een twist te geven. Ruil de blouse die je onder je blazer draagt bijvoorbeeld eens voor een coltruitje. Een coltrui is tegenwoordig helemaal hip en is ook nog eens geschikt voor op kantoor. Bovendien kun je natuurlijk ook gewoon je blazer eens achterwege laten. Combineer je nette pantalon met een mooie blouse of leuk truitje. Zo zie je er nog steeds netjes uit, maar is je outfit wel net even iets spannender dan wat je normaal draagt.

Kleur is het nieuwe zwart

Kijk voor de grap eens rond op kantoor en tel hoeveel mensen zwarte kleding dragen. Je zult je verbazen hoeveel dit er zijn. Veel mensen kiezen voor zwarte kleding omdat dit makkelijk is en netjes staat. Dit zorgt echter wel voor een heel kleurloos kantoor. Zorg eens voor wat gezelligheid bij jou op de werkvloer en ruil je zwarte kleding om voor kleurrijke items. Zelf heb ik afgelopen jaar bijvoorbeeld een heel mooi groen pak aangeschaft. Het is een heel netjes pak en dus heel passend voor op kantoor, maar het staat wel veel leuker dan de standaard zwarte kleding. Tegenwoordig zijn pakken in felle kleuren helemaal in, dus de winkels hangen er vol mee. Doe hier je voordeel mee en sla wat mooie kleurrijke kledingstukken in!

De juiste accessoires

Natuurlijk is er niks mis met een wat meer simpele outfit. De standaard blouse met blazer blijft altijd goed. Wel kun je dit natuurlijk iets meer opleuken door het gebruik van accessoires van my brand. Draag bijvoorbeeld een paar opvallen sieraden. Dit geeft net de finishing touch aan de outfit. Ook zag ik mijn collega laatst in een zwart pak met knalroze pumps eronder. Hierdoor zag ze er heel netjes en stijlvol uit, maar zag je ook haar vrolijke persoonlijkheid terugkomen in haar outfit.

Geef een antwoord